vrijdag 14 juni 2013

Gehaktballetjes met dille

In de schooltuin op het zijplein staat een kruidenrondje vol dille.Een mooi moment dus om een takje af te knippen ,mee naar huis te nemen en een lekker recept uit te proberen



zo ziet dille eruit


Gehaktballetjes met dille

Geef ze koud of warm

Bereidingstijd:

30-60 minuten

Smaak:

Anders

Techniek:

N.v.t.

Soort gerecht:

Borrelhapjes

Uit eigen keuken:

Grieks

Ingrediƫnten voor 42 personen

500 gram gehakt ( rund, kip, kalkoen of plantaardig)

40gr vers broodkruim of paneermeel met kruiden

1 eetlepel geraspte ui

1 eetlepel geknipte dille of 1 theel dillezaad

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel. versgemalen witte peper

2 eetlepels plantaardige olie

1 theelepel maizena

1 eetlepel bouillon

125 ml zure room

extra geknipte dille voor garnering