woensdag 11 september 2013

Vlierbessensap


Vlierbessensap Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:25 minuten
Ingrediënten
• 1,5 kilo vlierbessentrossen
• 100 milliliter water
Vlierbessen kun je overal gratis plukken.
Dat is natuurlijk geweldig.
Vlierbessensap is wel iets voor de liefhebber.
Het is namelijk BEHOORLIJK STEVIG van smaak maar supergezond.
Het helpt tegen keelpijn, verkoudheid en bij koorts bij een griep.
Met dit recept maak je ruim 1 liter vlierbessensap, maar een voorraadje aanleggen voor de herfst en winter kan dus geen kwaad!
Knip met een schaar de vlierbessen van de trossen.
Zorg ervoor dat er zo min mogelijk takjes aan de bessen blijven zitten.
Je kunt de bessen ook met een vork ‘rissen’ maar dat is wel erg veel werk en eigenlijk niet nodig.
Gewoon zo veel mogelijk takjes
Je hebt nu ongeveer een kilo bessen over en die kook je op een laag vuur ongeveer 20 minuten.
Alle bessen moeten opengebarsten zijn zodat al het sap eruit gelopen is.
Bekleedt nu een keukenzeef met een schone doek (zonder zeepsmaak) en laat het mengsel uitlekken totdat alle sap eruit is gelekt.
Warm het sap nu nog een keer op tot het net niet kookt.
Vul de flessen af en sluit ze af.
Flessen met een schroefdop zijn hier handig voor.
Zoals gezegd, de smaak is erg stevig maar super gezond.
Op je gezondheid dus!